Καλώς ήλθατε στην προσωπική ιστοσελίδα του
Νευρολόγου Παντελή Μαϊόβη,

Διδάκτορα Ιατρικής του ΑΠΘ

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα συνηθέστερα συμπτώματα των παθήσεων του Νευρικού συστήματος, να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις που διενεργούνται στο Νευρολογικό Ιατρείο και να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με τις συχνότερες νευρολογικές παθήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κανονικά λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια σε όλη τη χώρα. Ήδη από τη Μεγάλη Εβδομάδα όλα τα ιδιωτικά ιατρεία επανήλθαν στη λειτουργία τους, μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες που εξυπηρετούσαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Πλέον οι ιδιώτες ιατροί εξυπηρετούν κανονικά τους ασθενείς κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Υπενθυμίζουμε ότι τα τακτικά ιατρεία του δημοσίου συστήματος υγείας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία τους.

Με βάση τις οδηγίες που έχει δώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.), οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα ιδιωτικά ιατρεία φορώντας μάσκα, ενώ προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής, προτείνουμε όπως το είχαμε πράξει ήδη από την Μεγάλη Εβδομάδα, τα ιδιωτικά ιατρεία να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού, με ρυθμό ένας (1) ασθενής ανά τουλάχιστον τριάντα (30) λεπτά. Ο ίδιος ρυθμός θα πρέπει να τηρείται και από τα εργαστήρια.

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα ιατρεία δεν θα πρέπει να έχουν συνοδό, παρά μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή μόνο ένας (1) συνοδός, ενώ για τα παιδιά επίσης μόνο ένας (1) γονέας. Σε ότι αφορά στους ιατρούς οι οποίοι λόγω της φύσεως της ειδικότητάς τους πραγματοποιούν ενδοσκοπήσεις, αυτές θα πρέπει να προγραμματίζονται με ρυθμό μια (1) ανά ώρα.

Ο Π.Ι.Σ. υπενθυμίζει ότι οι ασθενείς και κυρίως οι χρονίως πάσχοντες, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους μετά και το πολυήμερο lockdown, κατά το οποίο μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους ιατρικούς δείκτες.

Να σημειωθεί ότι τα ιδιωτικά ιατρεία λειτουργούν με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας βάσει των προδιαγραφών που έχουν δοθεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ. αλλά και από τον Π.Ι.Σ., ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει διαθέσει στους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους ατομικά μέσα προστασίας όπως μάσκες και γάντια, τα οποία και έχουν μοιραστεί στους ιδιώτες γιατρούς ανά τη χώρα.

Τα χειρουργεία

Σε ό,τι αφορά στις χειρουργικές επεμβάσεις, η αρμόδια επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη εγκρίνει την πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) για επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αλλά με μειωμένους ρυθμούς. Η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί άμεσα.
Τα τακτικά χειρουργεία θα πραγματοποιούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφαλείας και με την τήρηση όλων των μέτρων.

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος                                                     Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου
Πλαστικός Χειρουργός                                                                     Αγγειοχειρουργός

Άρθρα και Δημοσιεύσεις

1.Αν ξεχνάω ονόματα ή πρόσωπα

2.Αν δεν βρίσκω εύκολα τις λέξεις που θέλω να χρησιμοποιήσω

3.Αν δυσκολεύομαι να μάθω καινούριες πληροφορίες ή να ακολουθήσω οδηγίες

4.Αν δυσκολεύομαι να θυμηθώ συζητήσεις ή γεγονότα και να τα προσδιορίσω χρονικά

5.Αν έχω προβλήματα στον προσανατολισμό χώρου και χρόνου

6.Αν ξεχνάω συστηματικά διάφορα προσωπικά μου αντικείμενα (κλειδιά, χρήματα, κινητό κτλ)

7.Αν έχω δυσκολία στις καθημερινές μου δραστηριότητες

JSN Medis template designed by JoomlaShine.com